Verhuur

Welkom op de site van Buurthuis de Erven.

Het Buurthuis de Erven is centraal gelegen in de woonwijk de Erven in Emmeloord. Naast de functie van ontmoetingsplaats voor wijkbewoners, wordt het buurthuis ook gebruikt door een aantal vaste huurders.

Door de centrale ligging in de wijk is het de ideale locatie voor wijkactiviteiten, vergaderingen, cursussen, familiefeestjes enz. enz. 

Direct naast het buurthuis is voldoende parkeerruimte en is tevens een Albert Heijn, een afhaal Chinees en een Snackbar gevestigd.

De stichting “Buurthuis de Erven” heeft in 2015 een volledig nieuw bestuur gekregen. Dit nieuwe bestuur is de uitdaging aangegaan om het buurthuis intern aan te pakken en op te knappen. Met beperkte middelen en in overleg met de gemeente zijn de afgelopen jaren een aantal werkzaamheden uitgevoerd en is met name het interieur grotendeels vervangen.

Inmiddels heeft het buurthuis van binnen een frisse uitstraling gekregen en is er een toename van huurders, gebruikers en activiteiten.

Geen beheerder noodzakelijk.

In tegenstelling tot andere buurthuizen, is het buurthuis de Erven te huren zonder beheerder. Dit geeft een hoop vrijheid en scheelt natuurlijk in de kosten. Voor wie het wel wil is een beheerder natuurlijk altijd mogelijk. Ook is er bij gebruik van het buurthuis geen verplichting tot afname van consumpties. Het is dus mogelijk eigen eten/drinken mee te nemen!

Het buurthuis bestaat uit twee grote zalen (zaal 1 en 3) en een kleine tussenzaal (zaal 2). Elke zaal kan afzonderlijk worden gehuurd, maar ook in combinatie met elkaar. Voor bepaalde activiteiten moet altijd het gehele buurthuis worden gehuurd, bijvoorbeeld voor een familiefeest.

Zaal 1.

In de eerste zaal staat standaard een aantal tafels met ongeveer 20 stoelen. Ook bevind zich in deze ruimte een bankstel en de bar/toegang tot de keuken.

Zaal 2.

Deze zaal ligt tussen zaal 1 en 3 in. De scheiding met zaal 3 bestaat uit een paneelwand die geopend kan worden. Tussen zaal 1 en 2 bevind zich een gordijn. Omdat zaal 2 een kleine ruimte is en van zaal 1 gescheiden wordt door een gordijn, wordt deze ruimte niet vaak afzonderlijk verhuurd. Wel komt het regelmatig voor dat de ruimte samen met zaal 1 wordt gebruikt.

Zaal 3.

De ruimte van zaal 3 is leeg, zodat elke huurder/gebruiker de ruimte naar wens kan vullen met tafels/stoelen. Er zijn voldoende stoelen en tafels aanwezig.

Huishoudelijke Regels

Om te zorgen dat iedereen zo optimaal mogelijk gebruik kan maken van het buurthuis, zijn er een aantal regels waar iedere gebruiker/huurder zich aan moet houden.

  • Meubilair blijft in het buurthuis. Wilt u toch buiten gebruik maken van tafels/stoelen, overleg dan eerst met de beheerder.
  • Zet na gebruik alle tafels/stoelen weer terug zoals dit werd aangetroffen.
  • Maak de gebruikte ruimte(s) schoon zoals aangegeven op de schoonmaaklijst.
  • Het buurthuis staat midden in een woonwijk, houd daarom rekening met omwonenden.
  • Maak melding van schade/ontbrekende zaken die u aantreft voor dat u het buurthuis gebruikt.
  • Doe het afval in de container die buiten achter het buurthuis staat.

Benieuwd naar onze huurprijzen en tarieven?  Klik op onderstaand link!

Zaalhuur en Tarieven vanaf juni 2022

Zaalhuur en Tarieven vanaf juni 2022 mobiel